Odbojkaši Slovenije (©FIVB)
Odbojkaši Slovenije (©FIVB)

Slovenački odbojkaš se požalio: Želimo da gledamo našu decu kako rastu - uživo, a ne preko telefona

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.07.23. | 10:22

Klemen Čebulj izneo oštre kritike na račun rasporeda takmičenja

Pripreme, Liga nacija, ponovo pripreme, pa Evropsko prvenstvo, kratak predah, pa kvalifikacije za Olimpijske igre... Ovako izgleda leto odbojkaša i odbojkašica 2023. godine.

Poznato je da je u ovom sportu kalendar surov. Tako je već dugo... Ne razmišlja se mnogo o samim igračima, koji u reprezentativni dres uskaču maltene direktno iz klupskog.

Izabrane vesti

Neki dobiju malo luksuza, pa im selektori dozvole da uzmu duži odmor od saigrača, ali i takve odluke mogu da ugroze ekipu, u zavisnosti koliko je bitno takmičenje koje propuštaju.

Upravo je tokom završnog turnira Lige nacija na tu temu pričao odbojkaš Slovenije Klemen Čebulj.

"Potrebna nam je pauza da se oporavimo od duge klupske sezone i provedemo vreme sa porodicom, a ne dobijamo je. Želimo da gledamo našu decu kako rastu uživo, a ne preko kamere na telefonu. Odbojka je veoma važna, ali nije jedina stvar u našim životima. Sadašnji kalendar je prema nama nepravedan. Celo leto provodimo u sali", rekao je Klemen Čebulj.

Reprezentacija Slovenije je zavšila učešće u Ligi nacija, pošto je u četvrtak poražena u duelu sa Japanom. Sada može da se fokusira na Evropsko prvenstvo, na kom će igrati u grupi B sa Bugarskom, Finskom, Ukrajinom, Hrvatskom i Španijom.


tagovi

Liga nacija za odbojkašemuška odbojkaška reprezentacija SlovenijeKlemen Čebulj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara